Ystäväkirje 23.9.2016

pomegranates.jpg

Rakkaat ystävät!

Shalom!

012 pomegranate close-up, ihls, gs110190.jpgGranaattiomena symbolisoi runsasta siunausta, sillä siinä on niin paljon punaisia mehukkaita siemeniä. Täällä Israelissa granaattiomena liittyy usein myös uudenvuodentoivotukseen. Juutalainen uusi vuosi 5777 alkaa 3.10.2016. Se on vuosi, jossa on monta numero seitsemää, jotka nekinovat siunauksen symboleja.

Syyskuussa Suomen kiertueen merkittävin tapahtuma oli kiitosjuhla Raamattukodilla vuosien aikana palvelleiden vapaaehtoisten kanssa Jyväskylässä Huhtasuon kirkossa lauantaina 3.9. Kaikkien yhteiseksi iloksi meitä oli paikalla n. 70. Juhlan juonsivat Leila ja Juhani Kaatrasalo, sekä puheenvuoroja käyttivät kertoen Hirsikodin eri vaiheista mm. Jukka RiihoPauli RuotsalainenMaija ja Veijo PursiainenRauno VälimäkiOssi Rinne-NirvaMauri Taskanen ja Kalevi MarinMarja Leena Timonen ja Sirkka Saarikertoivat Hirsikodin siistimisestä ja emännöinnistä. Marja Riitaojan kokoama vapaaehtoisten ryhmä valmisti päivän osallistujille erittäin maukkaan lounaan ja kahvit! Aterian yhteydessä oli mukava vaihtaa kuulumisia entisten ja nykyisten työtovereiden kanssa. Oli suuri ilo nähdä monia teistä ja myös kuulla kuulumisianne. 

On selvää, että Raamattukoti on toiminut kaikki nämä vuodet – ja on voitu rakentaa Hirsikoti – yksinomaan VAPAAEHTOISTEN alttiudesta ja halusta palvella Herran työtä työllään ja taidoillaan. Tällä periaatteella näin pitkään toiminut yhdistys on suorastaan ihme.
 
Kirja Jerusalemista maailman ääriin – Raamattukodin ihme kertoo tämän ihmeellisen tarinan niin kuin se on tapahtunut arkielämässä alkaen vuodesta 1993 aina vuoteen 2016. Vuonna 1993 oli vain idea ja vuoteen 2016 mennessä Heprealaisen yliopiston alainen Raamattukodin opinto-ohjelma on saanut kouluttaa 140 Vanhan testamentin kääntäjää Raamatun kielen ja maan, sekä nyky-Israelin tuntemuksessa. Siten mahdollistaen koko Raamatun saamisen näille kielille. Heistä lähes 50 on saanut asua rakkaudella rakennetussa ja huolella huolletussa Hirsikodissa. 

img_1362.jpgKirjan ilmestymistä juhlittiin virallisesti 3.9. Huhtasuon kirkossa kauniissa kiitosjuhlassa, missä myös kirjan kustantajan Päivä Osakeyhtiön toimitusjohtaja Merja Pitkänen oli läsnä. Hän kukitti sekä Mirjan että Maaritin, joka kirjoitti kirjaa Mirjan kanssa. Nymaneilta, jotka olivat olleet mukana kirjaprojektissa, tuli kaunis tervehdys tilaisuuteen.

Kirjaa myydään Raamattukodin hyväksi kiertueilla ja tilatessasi sen Maarit Kattilakoskelta, mkattilakoski@gmail.com tai tämän tilauslomakkeen kautta. 

kirja.jpgIloitsen, että kirjan mielenkiintoisten tapahtumien kautta lukijat ovat nähneet tärkeimmän: Jumalan ihmeellisen johdon ja siunauksen. Eräs kokenut lähetystyöntekijä huomioi miten kirjan kautta tulee selkeästi esille Jumalan valtasuuruus. Eräs toinen ystävä sanoi kirjasta tämän: ”Niin se Taivaanisä tekee ihmeitä elämässä, mutta kaikki eivät vaan näe niitä. On tärkeää oppia näkemään ihmeet ja johdatus. Tuo kirja on hyvä. Kiitos kun kirjoitit sen!”

Juhlapäivän jälkeen minulla oli muutama kokous Länsi-Suomessa Maaritin avustuksella: Lapualla, Laihialla, Jurvassa (Vainiopäät) ja Nummelassa. Kotimajoitus ystävien luona oli sekä suloista että makoista. Maarit ajoi meitä ki
ertueella Raamattukodilla palvelevan pariskunnan, Rännälin autolla! He ovat palvelleet vuosia Helsingin Saalemissa, Anneli pääemäntänä ja Lassepäävahtimestarina. Parhainta Raamattukodille. Myös Pirkko Musakka kokeneena ja englannin taitoisena pääsi iloksemme tulemaan jälleen. Uutena apuna on Saija Rauhala-Vaahervaara.

1.img_20160904_141847.jpgSyyskuussa, 1.9.–2.10., Raamattukodin vapaaehtoisten sekä työntekijöiden haaste on kuukauden kestävä kurssi Keniasta, Intiasta ja Etiopiasta saapuneille viittomakielisille, kuuroille kääntäjille. Heillä on mukanaan neljä viittomakielen tulkkia, joilla 
on paljon työtä tulkatessaan Halvoria ja Briania kautta maan kattavilla opintomatkoilla. Niinpä tulkkien kädet ovat tarvinneet hierontaa! Kaikki videoidaan ”näköraamattua” varten viittomakielellä.

Halvor ja Mirja Itä- ja Keski-Suomessa 30.9.–10.10. 

Kerromme Raamattukodin uutisista ja työn laajenemisesta, sekä myös löytämistämme Raamatun sanan rikkauksista, jotka avautuvat Raamatun maan ominaisuuksien ja heprean kielen tuntemisen kautta.

Pe 30.9. klo 18.00 Sapattiateria Roba Cafessa, Iso Roobertinkatu 26, Helsinki
Varaa sapattiateria hintaan 40 €/hlö numerosta 044 265 4739 (Maarit) tai sähköpostitse, mkattilakoski@gmail.com.
La 1.10. klo 15.00 Kuopion Kallaveden seurakuntatalo, Rauhanlahdentie 21
Su 2.10. klo 18.00 Kajaanin helluntaiseurakunta, Savonkatu 17
Ma 3.10. klo 18.30 Viitasaaren seurakuntatalo, Pappilantie 6
Ti 4.10. klo 18.00 Äänekosken Vapaakirkko, Urheilukatu 2
Ke 5.10. klo 18.00 Nokian helluntaiseurakunta, Välimäenkatu 8

Tervetuloa! On ilo nähdä ja kuulla ystäviä!


Herran armon varassa! 
  
Mirja ja Halvor

Erikoiskutsu:
Etsimme tapaa miten voitaisiin juhlistaa Halvorin 80-vuotispäivää (s. 4.7.36) – hänelle yllätyksenä – ja niinpä keksimme Maaritin kanssa järjestää Roba Cafeessa perjantaina 30.9. sapattiaterian. Sapattiaterian emäntä on Tarja Kärkkäinen. Illassa kuulemme kaunista israelilaista ja klassista musiikkia muusikkoystävämme Paula ja Antti Vesterisen esittämänä. Sapattiaterian mainos jpg-muodossa on mukana viestissä.

Ystävät, olette lämpimästi tervetulleita ja voitte varata aterialiput Maaritilta hintaan 40 €, sisältäen maittavan ja runsaan Buffet-aterian, illan ohjelman sekä lahjan Raamattukodille. Maaritin yhteystiedot ovat kiertueohjelmassa yllä.

Tilaisuuden yhteydessä on Raamattukodin myyntipöytä, missä on tarjolla edullisesti Raamattukodin kirjaa sekä Jesajan kirjan tarkkaa tieteellistä käännöstä Profeetta Jesaja puhuu.

Updated: 12.11.2016 — 13:01