Bob ja Amy Carter puhujakiertueella Suomessa 2.-10.9.2023

Rakkaat ystävät

Nyt elokuussa pidetty Uudesta testamentista Vanhaan testamenttiin (NT2OT) -kurssi on tarkoitettu Uuden testamentin konsulteille, jotka valmistautuvat Vanhan testamentin konsulteiksi. Tämä Bob Carterinperustama kurssi oli jo seitsemäs. Sen eri vuosina suorittaneet 59 konsulttia työskentelevät miljoonia puhujia edustavien kielten parissa.

Tämän vuoden ryhmä oli hyvin mielenkiintoinen. Kaikki heistä ovat jo lähellä keski-ikää ja ovat olleet raamatunkäännöstyössä 10-20 vuotta. He ovat asuneet kaukana kotikotimaistaan, Läntisen Tyynenmeren alueella, Kaakkois-Aasiassa, Etelä-Aasiassa ja Itä-Afrikassa. He rakastavat syvästi Jumalan sanaa ja kansoja, joiden parissa he ovat työskennelleet. Olimme Halvorin kanssa joillakin aterioilla mukana, ja oli aina mielenkiintoista istahtaa pöytään ja kysyä vierustoverilta, missä maissa hän on palvellut. Näistä konsulteista huokuu rauha, nöyryys ja ilo, sillä he tekevät kutsumustyötään. Näitä kursseja järjestetään, jotta käännöksistä tulisi mahdollisimman luotettavia. Siihen tarvitaan Raamatun maan ja Raamatun kielen tuntemista.

Ryhmän ohjelmassa oli luentojen lisäksi yhdeksän retkipäivää. Yksi niistä suuntautui Joppeen, joka on yksi vanhimmista Välimeren satamakaupungeista. He kävivät mm. nahkuri Simonin oletetun talon ovella. Apostolien teot 10:14–15 kertoo, että Pietari oli siellä kerran yötä. Yöllä hän heräsi ja näki näyn, jossa hänelle näytettiin matelijoita ja muita eläimiä ja pyydettiin syömään niitä. Hän kieltäytyi, sillä niitä eläimiä ei juutalaisten ruokasääntöjen mukaan saisi syödä. Mutta hänelle sanottiin: ”Minkä Jumala on puhdistanut, sitä älä sinä sano epäpuhtaaksi.” Pian sen jälkeen Kesareassa roomalainen sadanpäämies nimeltä Kornelius halusi tavata Pietarin ja lähetti palvelijansa hakemaan hänet luokseen. Pietari todisti uskostaan Korneliukselle ja tämän perhekunnalle. Kornelius ja koko perhe kastettiin. Tätä pidettiin todistuksena siitä, että pakanatkin (ei-juutalaiset) voivat tulla osaksi Jumalan perhekuntaa. 

Tästä alkoi pakanalähetystyö. Raamatunkäännöstyö on lähetystyötä ja Raamattukoti on osa samaa työtä. Tämä valtakunnan evankeliumi julistetaan koko maailmassa, todistukseksi kaikille kansoille, ja sitten tulee loppu (Matteus 24:14).

Ystävät, rohkaisen teitä osallistumaan Raamattukodin tuleviin tilaisuuksiin, kun työn uusi johtaja Bob Carter ja hänen vaimonsa Amy vierailevat Suomessa 2.–10. syyskuuta.

Kiitos esirukouksistanne Raamattukodin työn puolesta.

Herran armon varassa, 
 
Mirja Ronning

Kuva yllä: Opiskelijat ja vapaaehtoiset Joppessa nahkuri Simonin talon oven edessä. (M. Kiuru)

*****

Raamattukodin ystävät -ohjelma Radio Patmoksessa

Kuuntele perjantaina 1.9. klo 16.30 ja lauantaina 2.9. klo 12 uutisten jälkeen Raamattukodin uuden johtajan Bob Carterin haastattelu. Bob kertoo taustastaan ja raamatunkäännöstyöstä ja Vanhan testamentin tärkeydestä.

Ohjelmamme voi kuulla Radio Patmoksessa parittoman viikon perjantaina klo 16.30 ja lauantaina klo 12 uutisten jälkeen. Taajuudet löytyvät tästä linkistä. Ohjelmat voi kuunnella myös netistä radio.patmos.fi. Jo lähetetyt ohjelmat löytyvät Radio Patmoksen arkistosta ja Raamattukodin nettisivulta

*****

Bob ja Amy Carterin kiertue – Vanhan testamentin merkitys kristityille

Raamattukodin nettisivulla kiertueohjelman tilaisuksien aikaa ja paikkaa klikkaamalla avautuu kunkin paikkakunnan oma mainos esille. 

Raamattukodin muut tilaisuudet syyskaudella

Maarit Kattilakoski
to 21.9. klo 18.00 Sievi, helluntaiseurakunta, Haikolantie 30
pe 22.9. klo 18.00 Oulainen, Olotila, Keskuskatu 2
la 23.9. klo 18.00 Teuva, helluntaiseurakunta, Juusentie 1
su 24.9. klo 14.00 Karvia, seurakuntatalo, Kirkkoväärtintie 1
su 1.10. klo 16.00 Lohja, Vapaaseurakunta, Metsolankatu 16.

Kaija Turunen ja Maarit Kattilakoski
la 7.10. klo 14.00 Suonenjoki, vapaaseurakunta, Asemakatu 3
su 8.10. klo 16.00 Varpaisjärvi, Helluntaiseurakunnan rukoushuone, Lapinlahdentie 24 A
ma 9.10. Sonkajärvi, Ev.lut. seurakuntasali, Rutakontie 20. Kellonaika ilmoitetaan myöhemmin.
ti 10.10. klo 18.30 Viitasaari, Seurakuntatalo, Pappilantie 6. Kahvit klo 18.00.

Maarit Kattilakoski
su 15.10. klo 14.00 Lappeenrannan kirkko, Mannerheiminkatu 1. Maakunnallinen Israel-juhla.

Raamattukodin kaikki tulevat tilaisuudet löytyvät nettisivulta.

*****

Kiitos lahjastasi Raamattukodin työhön

Raamattukoti toimii yksityisten lahjoitusten ja vapaaehtoistyön varassa. Ne mahdollistavat Raamattukodin toiminnan ja ovat Jumalan suurta siunausta ja armoa. 

Klikkaa tästä tarkemmat tiedot.

Updated: 31.08.2023 — 13:14