Raamattukodin kuulumisia lokakuussa 2023

Raamattukodin ystäväkirjeen sisältö:

  • Mirja Ronningin tervehdys
  • Raamattukodin tilaisuuksia
  • Raamattukodin ystävät -radio-ohjelma
  • Tervetuloa vierailulle Raamattukodille Israelin matkalla 22.–30.3.2024


Rakkaat ystävät

Raamatussa mainitaan viittaus ‘kaikkiin kansoihin’ 58 kertaa, erikoisesti profeetoissa. Lisäksi on käsitteet ‘kaikki maa’ ja ‘maan ääret’. Psalmi 117:1–2 julistaa: ”Kiittäkää Herraa kaikki kansat, ylistäkää häntä kaikki kansakunnat! Sillä hänen [suuri] armonsa valloittaa meidät ja Herran totuus pysyy iankaikkisesti! (käännös hepreasta)

Keitä nuo viittaukset kansoihin mahdollisesti tarkoittivat profeettojen aikana, satoja vuosia ennen Kristusta? Kansa tunsi vain lähinaapurit ja suuret valloittajakansat. Nämä profetiat kansoista ja kansakunnista edustavatkin Jumalan sanan sanomaa kansoista, joita profeetta ei voinut tuntea tai edes aavistaa.

Elämme profetioiden täyttymysten aikaa, ja aikaa, jolloin tieto on lisääntynyt valtavasti mm. siitä mitä kansoja maapallolla elää. Raamattukodin työ pitkän kurssin kautta on koskettanut 57 maata ja yli 120 kieltä. Lisäksi olemme järjestäneet kymmeniä suuria lyhytkursseja, joissa on ollut osanottajia eri puolilta maailmaa. Opiskelijoita on ollut yhteensä yli 700 vuosina 2006–2023. Hyvin monet näistä kursseista ovat olleet Yhtyneiden Raamattuseurojen (UBS) tilaamia.

Meillä on ilo kertoa, että 17.–30.9. toteutettiin portugalinkielinen lyhytkurssi brasilialaisille raamatunkääntäjille. He majoittuivat hotellissa lähellä sijaitsevassa Neve Ilanissa, koska kaikki eivät olisi mahtuneet hirsikodille. Kurssin oppaana toimi Suomessakin kolme kertaa puhujavieraana käynyt Ronit Maoz. Suurin osa kurssilaisista työskentelee Amazonin intiaaniheimojen parissa. Oli ihanaa tavata opiskelijat päättäjäisissä, jossa Halvor jakoi todistukset. Ilmapiiri oli lämmin, täynnä intoa ja iloa. Taas kerran koimme Halvorin kanssa kuuluvamme kaikki siihen samaan raamattutyön perheeseen, joka ahertaa yhdessä kaikkien kansojen tavoittamiseksi.

Brasilialaisten ryhmä portailla, jotka johtivat temppelialueelle Jeesuksen aikana. Osa portaista on alkuperäisiä.

Seuraava lyhytkurssi 15.–29.10. on vuosittainen konsulttikurssi (Open Consultant Course). Sille osallistuu tällä kertaa kaksitoista raamatunkääntäjiä ja kuusi konsulteiksi koulutettavaa. Heistä yksitoista on Papua-Uusi-Guinealta, yksi Salomonin saarilta, neljä Intiasta, yksi USA:sta sekä yksi suomalainen, joka toimii ns. suljetussa maassa.

Avartakoon tämä kirje ymmärrystämme, keitä kuuluu ”kaikkiin kansoihin”, jotka Jumala kutsuu ylistämään Häntä!  

Tooran eli Jumalan sanan antamisen ilon päivä simchat tora on nyt sapattina! Se on myös Hirsikodin vihkimisen 13. vuosipäivä. Näiden vuosien varrella olemme saaneet kokea suuria siunauksia. Kiitos kaikille työmme ystäville korvaamattomasta taustatuesta kaikessa.   

Herran armon varassa,

Mirja Ronning

*****

Tervetuloa mukaan Raamattukodin tilaisuuksiin

*****

Raamattukodin ystävät -radio-ohjelma Radio Patmoksessa

Ohjelmamme Radio Patmoksessa parittoman viikon perjantaina klo 16.30 ja lauantaina klo 12 uutisten jälkeen. Taajuudet löytyvät tästä linkistä. Voit kuunnella myös netistä radio.patmos.fi.

*****

Turistiryhmät ovat tervetulleita vierailulle Raamattukodille

Jerusalemin Raamattukodin ystävät ry:n koordinaattori Maarit Kattilakoski on matkanjohtajana yhdessä pastori Waltteri Haapalan kanssa kevätmatkalla Israeliin 22.–30.3.2024. Ryhmä käy myös vierailulla Raamattukodilla. Tervetuloa mukaan matkalle tuntemaan Suurenmoinen Jeesus!

Lisätietoa matkasta löytyy tästä.

*****

Kiitos lahjastasi Raamattukodin työhön

Raamattukoti toimii yksityisten lahjoitusten ja vapaaehtoistyön varassa. Ne mahdollistavat Raamattukodin toiminnan ja ovat Jumalan suurta siunausta ja armoa. 

Klikkaa tarkemmat tiedot tästä.

Updated: 05.10.2023 — 13:41