Ystäväkirje 17.8.2016

Rakkaat ystävät! 

Shalom!

Terveisiä Raamattukodilta!

img_0172.jpgTäällä on jo syksyn tuntua kesäisestä lämmöstä huolimatta. Hatsav-kukka on nostanut korkean vartensa, vaikka vielä ei ole satanut kertaakaan. Luonto tietää täsmälliset vuodenajat. On ihanaa muistaa, että kun kuljemme rukoillen, Herra johtaa meidänkin elämäämme!

Nyt on aika juhlia ja kiittää Herraa kaikesta siitä ”mitä hyvää Hän on tehnyt” (Psalmi 103:2). Hirsikoti rakennettiin syksystä 2008 syksyyn 2010 — kokonaan vapaaehtoisten toimesta. Hirsikoti vihittiin käyttöön syksyllä 2010. Sen jälkeen kodissa on asunut kuuden pitkän kurssin opiskelijat, kääntäjiä on ollut yhteensä lähes 50. He ovat kansoista, joilla ei ole äidinkielistä koko Raamattua. Siksi he ovat tulleet opiskelemaan Raamatun maahan ja hirsikoti on ollut heidän kotinsa tuona aikana.

Syyskuun 3. päivänä pidämme Jyväskylässä Huhtasuon kirkon tiloissa hirsikodin rakentajien ja sitä ylläpitävien vapaaehtoisten juhlan. Mukaan ovat tervetulleita myös kaikki, jotka ovat palvelleet vapaaehtoisina Raamattukodilla ylläpitäen kodin arkea eri tavoin. Meillä on monia rikkaita muistoja yhdessä, ja saamme olla paljosta kiitollisia.

Tehkäämme tapahtumasta kiitosjuhla. Leila ja Jussi Kaatrasalo ovat lupautuneet juontamaan tilaisuutta. Ohjelmassa tulee olemaan myös vapaan sanan osio, jossa on mahdollisuus kertoa lyhyesti hauskoja muistoja rakennusvaiheista ja kodin arjesta. Olemmehan kokeneet paljon arkipäivää yhdessä, joten tämä on vapaamuotoinen perhejuhla. Risto Rinkkala on lupautunut musisoimaan ja laulattamaan meitä. Ohjelmassa voi olla myös yllätysmusiikkiesityksiä. Tilaisuuteen tehdään kuvaesitys, joka kootaan eri vapaaehtoisilta saaduista valokuvista.

Toivottavasti tapaamme siis 3. syyskuuta klo 12.00 kiitosjuhlan merkeissä tai klo 17.00 alkavassa kaikille avoimessa tilaisuudessa, jossa julkistetaan Raamattukodin kirja. Kutsuttehan siihen mukaan myös ystäviänne.

Jerusalemista maailman ääriin -kirja

Raamattukodin kirja ilmestyi 15.7. ja muutama sata ystävää on sen jo lukenut. Olemme saaneet hyvää palautetta kirjasta. Lukijat ovat saaneet kokea, ja jopa ymmärtää uudella tavalla, miten Jumala on johtanut ja ylläpitänyt kotia ihmeellisellä tavalla käyttäen omiaan kodin työn edistämisessä. Jokainen teistä on pieni tai suuri ”hirsi” Raamattukodin työssä.

Kirjan saa tilattua kotiinsa 30 euron + toimituskulut -hintaan Maarit Kattilakosken kautta, mkattilakoski@gmail.com tai tällä lomakkeella. Näin tuet samalla Raamattukodin työtä. Myymme kirjaa myös lauantaina 3.9. sekä sen jälkeen kiertueella.

Syyskuun kiertue

Sain kirjeen Afrikasta ifenkieliseltä kääntäjältä, joka jatkaa vuonna 2011 pommi-iskussa kuolleen Mary Gardnerin työtä. Kääntäjä asui ja opiskeli hirsikodilla vuonna 2014. Tämän jälkeen hän on ollut raamatunkäännöskonsultti myös muille Togo-Beninin alueen heimokielille. Hän kirjoittaa kirjeessään: ”Kääntäessäni Joosuan kirjaa hepreasta äidinkielelleni se vaikutti syvästi elämääni. Opiskeluni Raamattukodilla Israelissa muutti minua. ‘Minä ja minun huoneeni palvelemme Herraa.’”

Kirjeet entisiltä oppilailtamme ovat myös hirsikodilla asuneiden opiskelijoiden työn hedelmää — työn, jota me kannamme yhdessä. Lisää Raamattukodin työstä kuulette kiertueellani.

La 3.9. klo 12–16.30 Vapaaehtoisten juhla
, Jyväskylän Huhtasuon kirkko, Nevakatu 6
La 3.9. klo 17.00 Jyväskylän Huhtasuon kirkko, Nevakatu 6
Su 4.9. klo 11.oo Lapuan helluntaiseurakunta, Asemakatu 16
Ma 5.9. klo 18.30 Laihian luterilainen seurakunta, Kirkkotie 4
Ti 6.9. klo 19.00 Jurvan helluntaiseurakunta, Hahdonkuja 4
Ke 7.9. klo 19.00 Nummelan Kotikirkko, Hannankatu 7
La 10.-11.9. Lempäälän Israel-juhlat Kanavan koululla

Suuri rukousaihe

Dallasissa USA:ssa on 30.-31. elokuuta suuri konferenssi, missä käsitellään raamatunkäännöstyön maailmanlaajuisia haasteita. Raamatunkäännösseurat ymmärtävät, että Jumalan sana pitäisi saada mahdollisimman nopeasti kaikille kielille. Siihen kuuluvat myös Jeesuksen syvästi kunnioittamat kirjoitukset, eli Vanha testamentti. Vanhan testamentin kääntäjistä on kova puute. Maailmassa on vielä yli 1 300 kieltä, jolla on Uusi testamentti, mutta ei lainkaan Vanhaa testamenttia. Niinpä esimerkiksi Israelista puhuvat profetiat ovat tuntemattomia näille kansoille.

Raamattukoti on ollut avainasemassa raamatunkäännöstyössä jo 21 vuotta, ja kouluttanut 80 heimokielistä kääntäjää. Raamattukodin työ, joka on pääasiassa suomalaisten tukemaa, ei ole vielä niin laajasti maailmalla tunnettu kuin voisi toivoa. Nyt sellainen tilaisuus on syntynyt. Israelin Raamattuseuran edustaja, Suomessakin tunnettu, Victor Kalisher menee konferenssiin erikoisesti edustamaan Raamattukotia. Se on suuri asia.

Tähän asti pääosin te ystävät olette maksaneet kääntäjien opiskelun ja olon Israelissa. Nyt haluaisimme laajentaa työtä. Jad Hashmona on valmis vuokraamaan meille huoneita hirsikodin lähellä olevasta kivirakennuksesta. Jos saisimme jonkun suuren lahjoituksen, esim. kyseisestä konferenssista, tämä olisi mahdollista ja voisimme kasvattaa kääntäjien määrää. Pyydämmekin nyt tähän työn laajenemisasiaan teiltä rukousapua.

Kysymyksessä on myös henkien taistelu, sillä konferenssissa on mukana myös sama henkilö, joka yritti ”ostaa” työmme pari vuotta sitten. Nyt hän esittää Dallasissa perustamansa uuden opinto-ohjelman ainoana ratkaisuna Vanhan testamentin käännöstyön nopeuttamiseen maailmassa. Ystävät, olen tässä teille hyvin totuudellinen ja siksi pyydämme esirukoustanne.

Koemme, että jotain tärkeää on tapahtumassa ja uskomme, että tälläkin kertaa Herra hoitaa Raamattukodin asiat ihmeellisesti.
Herran armon varassa! 
  
Mirja

Updated: 17.08.2016 — 19:29