Ystäväkirje 3.8.2016

Rakkaat ystävät!
Lämpimiä terveisiä Raamattukodilta!

Hyviä uutisia

Raamattukodin uutuuskirja Jerusalemista maailman ääriin – Raamattukodin ihme (Päivä Oy) on saatu painosta. Kirjaa tehtiin tiimityönä, mukana olivat Maija ja Hannu Nyman, sekä Maarit Kattilakoski, joka auttoi Mirjaa kirjan kirjoittamisessa.

pysty2.jpgKirja kertoo Raamattukodin mielenkiintoisesta synnystä 1990-luvun alusta aina tämän vuoden tärkeimpiin tapahtumiin asti. Se on ihmeellinen tarina, jossa tulee selvästi esille Jumalan johdatus kodin eri vaiheissa. Työn päämäärä on edesauttaa uusia kansoja saamaan Jumalan sana äidinkielilleen nopeammin ja tarkemmin kouluttamalla kääntäjiä, jotka tuntevat Raamatun kielen sekä maan, missä se kirjoitettiin. On ihmeellistä todeta, että Raamattukoti on kouluttanut jo yli 80 heimokielistä kääntäjää ja lisäksi kymmeniä kansainvälisiä kääntäjiä ja konsultteja – Herran avulla. Ja monien ystävien käytännön ja taloudellisen tuen varassa. Kirjassa kerrotaan myös kääntäjien taustoista ja elämästä kaukaisissa maissaan. Kirjassa on kodin historiaan liittyviä kuvia sekä lopussa lista kääntäjien kielistä.

Voit tilata kirjan suoraan kotiisi kauttamme raamatunkäännöstyön hyväksi 30 euron hintaan (norm. 36 €) + postituskulut 7,50 €. Tilatessasi vähintään neljä kappaletta kirjaa, pyrimme toimittamaan kirjat edullisemmalla Ärräpakettilähetyksellä lähimpään R-kioskiisi. Mainitse tuolloin R-kioski, mihin haluat kirjat toimitettavaksi.

Tilaukset sähköpostitse osoitteella mkattilakoski@gmail.com tai täyttämällä tilauslomake oheisen linkin kautta, https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLScW-UEWzrBb8YUfzSG4ptboiN0Q4EyuLJ17MKBcmsM_S43fhQ/viewform?c=0&w=1

Hirsikodin vapaaehtoisten tapaaminen

Toinen ilouutinen liittyy sekin Kodin historiaan. Niin kuin te tiedätte, koti on käytännössä toiminut vapaaehtoisten varassa. Vapaaehtoiset ovat kantaneet arkielämän tehtävät emäntinä/isäntinä, siistijöinä ja kuljettajina. Oma tarinansa on Raamattukodin kauniin suomalaisen hirsitalon rakentaminen vapaaehtoisvoimin Jad Hashmonaan vuosina 2008–2010 (kirjassa oma luku).
katto.jpg

Nyt kutsumme kaikki entiset vapaaehtoiset, jotka olette palvelleet hirsikodin rakennuksella ja hirsikodilla emäntinä/isäntinä, siistijöinä tai kuljettajina, vapaaehtoisten tapaamiseen, joka järjestetään lauantaina 3.9. klo 12.00–16.30 Jyväskylän Huhtasuon kirkossa (Nevakatu 6). Ohjelma sisältää musiikkia, muisteluja ja Powerpoint-esityksen hirsikodilta sekä yhteisen aterian ja kahvit. (Vapaaehtoinen maksu)

Ilmoittaudu tapaamiseen 26.8. mennessä sähköpostitse mkattilakoski@gmail.com tai oheisen linkin kautta, https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLSfsRE4EMz59uuJmIaJBA94vGabrwr3AIsTbu7_Y_ToPvv-qBg/viewform?c=0&w=1.  Ilmoittautuessasi mainitse vuosi, jolloin palvelit hirsikodilla (rakennustyö tai kodinhoito).

Jerusalemista maailman ääriin -kirjan julkistamistilaisuus on samana päivänä, lauantaina 3.9. klo 17.00 alkavassa yleisötilaisuudessa samassa paikassa, Huhtasuon kirkossa Jyväskylässä. Tilaisuus on kaikille avoin.

Uutisia

Raamattukodin seuraavalle kahden viikon kurssille elokuun puolessavälissä tulee kääntäjiä (IBT) Kaukasian alueelta Venäjältä. Sen jälkeen koko syyskuun kestävä haasteellinen kurssi on viittomakielisille kääntäjille. Tämän kurssin osittainen vastuu on uudella työntekijällämme Adamilla ja hänen vaimollaan Nikolella. Van Goorin perhe on saatu pitkäaikaiseksi vapaaehtoiseksi suurena lahjana työhömme. Yhteys heidän kanssaan alkoi noin vuosi sitten, ja nyt he ovat saaneet järjestettyä itselleen tukirenkaan. Adam ja Nikole osaavat hepreaa opiskeltuaan aiemmin Israelissa. Adam tuntee sekä kreikan että heprean kielen, ja hän pystyy myös opettamaan Raamattukodin kursseilla. Hän toimii ensi vuoden pitkän kurssin koordinaattorina. Ajoitus – tulla mukaan työhön juuri nyt kun työ laajenee – on Herrasta!

Ystävät! Kiitos esirukouksista ja tuesta! Kodin työ ja sen saavutukset ovat yhteisten ponnistusten tulosta – Herran armosta!

Erikoisrukousaihe: Dallasissa Yhdysvalloissa pidetään 30.–31.8. tärkeä kokous, jossa suunnitellaan kuinka nopeuttaa uusien raamatunkääntäjien kouluttamista omien kansojensa hyväksi. Raamattukodin lähes kuuden kuukauden mittainen kevätkurssi 2017 on siellä esillä. Suuremmat lahjoitusvarat mahdollistaisivat monien uusien kääntäjien koulutuksen.

Herran armon varassa,

Mirja Ronning

Mirjan Suomen kiertue 3.9.–11.9:

Mirja on mukana vapaaehtoisten tapaamisessa Jyväskylässä ja vierailee sen jälkeen seuraavilla paikkakunnilla Raamattukodin tilaisuuksien merkeissä. Mukana kiertueella on apuna Maarit Kattilakoski, joka myös myy Raamattukodin uutuuskirjaa tilaisuuksien yhteydessä.
La 3.9. klo 17.00 Jyväskylän Huhtasuon kirkko, Nevakatu 6
Su 4.9. klo 11.00 Lapuan helluntaiseurakunta, Asemakatu 16
Ma 5.9. klo 18.30 Laihian luterilainen seurakunta, Kirkkotie 4
Ti 6.9. klo 19.00 Jurvan helluntaiseurakunta, Hahdonkuja 4
Ke 7.9. klo 19.00 Nummelan Kotikirkko, Hannankatu 7
La 10.9. Lempäälän Israel-juhlat Kanavan koululla


Mirja ja Halvor Suomessa 1.–10.10:

Mirja ja Halvor vierailevat lokakuun alussa eri seurakunnissa sekä puhuvat Vivamon Raamattukonferenssissa 8.–9.10. Kiertuejärjestelyt ovat työn alla.

Huom. Ronningien miniä Ayelet Ronen on mukana Jad Hashmonan ystävien Kesäpäivillä 12.–14.8.2016 Kiponniemessä. Lisätietoa ja ilmoittautumiset: https://jadhashmona.wordpress.com/kesapaivat/

Updated: 03.08.2016 — 17:50