Kevään opiskelijat kotiutuneet Raamattukodille

Raamattukodin ystäväkirjeen 3/2019 sisältö:
– Mirja Ronningin terveiset
– Kevään kurssilaiset ovat kotiutuneet
– Tulevat tilaisuudetRakkaat ystävät!

On ilo jälleen tervehtiä teitä Raamattukodin työn ystäviä. 

Täällä Israelissa on parhaillaan mitä kaunein kevät. Vuorten rinteillä kukkivat monet kasvit, mm. iirikset, syklaamit ja punaiset anemonet, tulppaanit ja unikot. Ensimmäinen keväällä kukkiva puu on manteli. Jerusalemia ympäröivillä Juudean vuorilla ja Jad Hashmonassa näkyy kukkivia mantelipuita. 

”Minulle tuli tämä Herran sana: ’Mitä sinä näet, Jeremia?’ Minä vastasin: ‘Minä näen mantelipuun oksan (saaked).’ Herra sanoi minulle: ‘Sinä olet nähnyt oikein, sillä minä valvon (soked), että minun sanani toteutuu.’” Jer. 1:11–12.  

Kevään opiskelijoita Leventryn pariskunnan kanssa.

Mantelipuun runsas kukinta, ja se että se on ensimmäinen keväällä kukkiva puu, kuvaa Jumalan uskollisuutta ja Hänen lupaustensa varmaa täyttymistä tulevaisuudessa. Hepreankielen sana merkitsee myös Jumalan jatkuvaa toimintaa lupaustensa toteuttamiseksi. Tässä kielikuvassa yhdistyvät sekä hepreankielinen sana että Raamatun maassa kasvavan puun ominaisuus.

Mikä on se lupaus, jota Jumala myös nyt jatkuvasti toteuttaa mm. Raamattukodin työn kautta? Se on Abrahamille annettu lupaus, ja Jeesuksen lähetyskäskyn lupaus tähtää samaan. Abrahamille sanottiin: “Sinussa tulevat siunatuksi KAIKKI perhekunnat (kansakunnat) maan päällä” (1. Ms. 12:3). Jeesuksen käsky oli tehdä ”tehdä kaikista kansoista opetuslapsiani… ja opettakaa heitä pitämään kaikki, mitä minä olen käskenyt teidän pitää” (Matt. 28:19–20). Siihen kuuluu Raamatun sana kaikille kielille. 

Tämä sanoma on jo mennyt suurimmalle osalle ihmiskuntaa, mutta tavoitteena on saada se myös niille kielille, joita tämänkin vuoden kurssin äidinkieliset kääntäjät edustavat ja joilla EI OLE vielä Raamattua, jota heidän perheenjäsenensä ymmärtävät. Siksi he ovat täällä opiskelemassa kaukana perheistään. 

Alla oleva Ellen Jacksonin kuvaus antaa teille hyvän kuvan Raamattukodin arjesta. Ensi viikolla alkaa ulppaanin jälkeinen tiukka toukokuun loppuun jatkuva opinto-ohjelma. Siihen tulee sunnuntaina myös ranskaa puhuva länsiafrikkalainen Raamatun heprean luennoitsija (asuu nyt USA:ssa). Lisäksi ohjelmassa on israelilainen luennoitsija sekä maahan tutustuttavia retkiä ja luentoja. 

Kiitosaiheita: Into ja ilo työstä Raamattukodin työntekijöiden ja apulaisten kanssa. Markku palaa nyt Suomeen, mutta saimme tänne uuden reippaan Annan ja kohta ovat tulossa tutut Soili ja Aulismaaliskuun alusta amerikkalaisen Leventryn pariskunnan jälkeen. 

Rukousaiheita: Raamattukodin toimiston väki täällä on vaihtumassa kevään mittaan. Tarvitsemme uuden sihteerin ja raha-asioiden hoitajan toukokuun alusta alkaen. Tarvitsemme viisautta ja johdatusta näihin suuriin asioihin. 

Herran armon varassa!

Mirja 

Ellen yhdessä opiskelijoiden kanssa Jerusalemissa.

Kevään kurssilaiset ovat kotiutuneet

Ellen Jackson on ollut pian kuukauden ajan auttamassa Jerusalemin Raamattukodin kääntäjien kurssilla. Tässä hänen vaikutelmiaan. 

On etuoikeus olla jälleen hetken aikaa mukana kurssin henkilökunnassa. Toimin täällä mm. opiskelijoiden tukena ja tulkkina, ohjaan kotitehtävissä, annan heprean tukiopetusta ja toisinaan olen autokuskina. Monenlaista puuhaa riittää opiskelijoiden taustatukena. Hirsikodilla on poikkeuksellisen upea kirjasto, missä opiskelijat tekevät kotitehtäviään ja voivat käyttää hyväkseen kaikenlaisia Vanhan ja Uuden testamentin oppimateriaaleja.

Kurssilaiset ovat kaikki pastoreita ja tulevat Beninistä, Burkina Fasosta, Kamerunista, Keski-Afrikan tasavallasta, Kongosta, Malista ja Togosta. Hieman myöhässä kurssin pääsi aloittamaan Malista tullut Djele, jonka viisumin saantia saimme loppuun asti jännittää, mutta kuin ihmeen kaupalla viisumi saatiin.

Aluksi miehet ovat opiskelleet tiiviisti hepreaa yliopiston kielikoulussa. Lisäksi opetamme heitä Raamattukodin assistentin ja Adamin kanssa Hirsikodilla, jotta kaikki saavuttaisivat suunnilleen saman tason kielen lukemisessa ja kirjoittamisessa. Djele on joutunut tekemään kaksin verroin työtä saadakseen muut kiinni. Seuraavaksi he perehtyvät Raamatun hepreaan. 

Viime viikolla heidät vietiin ensimmäiselle viralliselle tutustumiskierrokselle Jerusalemiin. Kaupunkia katseltiin joka puolelta ja ensimmäiset falafelitkin on jo nautittu. 

Rukoilettehan kurssilaisille voimia ja keskittymiskykyä, varjelusta ja terveyttä. Muistattehan myös heidän perheitään ja seurakuntiaan kotimaassa, kun miehet ovat viisi kuukautta poissa. Luc ja Thomaskertoivat, että Kamerunissa Boko Haramin joukot ovat jälleen hyökänneet rajan yli ja polttaneet seurakunnan terveysaseman ja autoja. 

Ellen on Wycliffe-järjestön kansainvälisen kielen ja kulttuurin oppimisen koordinaattori. Hän työskenteli vuosia kääntäjänä Kamerunissa. Hän on Mirjan ja Halvorin hyvä ystävä ja on jo useita kertoja ollut auttamassa ranskaa puhuvia ryhmiä kurssin ensimmäisen kuukauden ajan. Hän palaa Dallasiin Yhdysvaltoihin 19.2. työhönsä WRK:n päätoimistoon.

Tervetuloa Raamattukodin tilaisuuksiin

Virpi Leino ja Kaija Turunen puhuvat mielenkiintoisista aiheista hepreankielisestä alkutekstistä käsin. Maarit Kattilakoski kertoo äidinkielisen Raamatun merkityksestä kansoille ja Raamattukodin työstä. 

Helmikuussa:
ma 18.2. klo 18.00 Inkoo, Vårberga, Suurkirkontie 48 – Virpi & Maarit
ti 19.2. klo 18.00 Hanko, Vapaaseurakunta, Koulukatu 2 – Virpi & Maarit
su 24.2. klo 12.00 Karstula, Helluntaiseurakunta, Soinintie 116a – Kaija & Maarit

Maaliskuussa:
su 10.3. klo 17.00 Sipoo, Betania, Iso Kylätie 34 – Seurakunnan Israel-teemailta – Maarit
ke 13.3. klo 18.00 Vantaan Kotikirkko, Lautamiehentie 9, Pakkala – Seurakunnan Israel-ilta – Maarit
ti 19.3. klo 18.30 Karkkila, Katukappeli, Helsingintie 50 – Virpi & Maarit
ke 20.3. klo 18.30 Nummela, Sykkivä Sydän – Nummelan adventtiseurakunta, Kopunkuja 10 – Virpi & Maarit
Klikkaat tästä ja katso kaikki kevään 2019 sovitut tilaisuudet täältä.

Tue Raamattukodin työtä

Raamattukoti toimii yksityisten lahjoitusten ja vapaaehtoistyön varassa. Ne mahdollistavat Raamattukodin toiminnan ja ovat Jumalan suurta siunausta ja armoa.
Klikkaa tästä tarkemmat tiedot

Updated: 18.02.2019 — 12:02