Raamattukodin uutiskirje elokuussa 2018

Syksyn lähestyessä on hyvä luoda katse kuluvaan vuoteen. Esille nousee kaksi vastakkaista väriskaalaa. Toinen sykkii värejä, iloa ja elämää, toinen on tumma ja kertoo surusta ja kuolemasta.

Raamattukodin kevätlukukauden pitkällä kurssilla oli 15 opiskelijaa kymmenestä eri maasta. Afrikasta edustettuina olivat Etiopia, Ghana, Malawi, Nigeria ja Togo, Etelä-Amerikasta Paraguay ja Brasilia, Aasiasta Mongolia, Kiina sekä Venäjän Dagestan ja Balkan.

Jokainen opiskelija on päättänyt antaa elämänsä kansansa raamatunkäännöksen hyväksi. He tulivat opiskelemaan, jotta käännöksestä tulisi tarkka ja luotettava, sillä se perustuisi alkukielen ja Raamatun maan tuntemukseen.

He saapuivat tammikuun lopussa. Kymmenen miestä mahtui Jad Hashmonassa sijaitsevaan hirsikotiin ja viidelle naisopiskelijalle vuokrasimme tilat Jadista. Kaikki ateriat nautittiin yhdessä hirsikodin kauniissa tuvassa. Siellä heistä huolehtivat ihanat suomalaiset vapaaehtoiset, joita oli mukana eripituisia aikoja kevään kuluessa.

Raamattukodin työn ydin on lähimmäisenrakkaus ja rakkaus pieniä kansoja kohtaan, joilla ei ole Jumalan sanaa sydämen kielellään. On myös se rakkaus, joka ilmenee arkipäivän tasolla, kun näille kääntäjille pidetään todellista kotia täällä Juudean vuorilla.

Usein kun ajan Jad Hashmonaan ja tämä kaunis hirsikoti tulee näkyviin, sydämestä nousee syvä kii- tollisuus Herralle hirsikodista, jonka Hän nosti tänne vuoren rinteelle vapaaehtoisten avulla. Sekä koko Raamattukodin työstä, jonka kautta olemme saaneet palvella Herraa palvelemalla pienten kieliryhmien raamatunkääntäjiä. Olemme kaikki mukana Jumalan suuressa suunnitelmassa eri tehtävissä, esirukoili- joista alkaen.

 

Herran armon varassa, 

Mirja ja Halvor Ronning


Yllä oleva teksti on Jerusalemin Raamattukodin uusimmasta uutiskirjeestä (2/2018), joka on lähetetty postitse Raamattukodin ystäville, jotka ovat toivoneet ystäväkirjeen printtiversiona. Uusin ystäväkirje sisältää ajankohtaisia kuulumisia työstä. Uutiskirjeen pdf-version voi lukea tästä linkistä.

Updated: 07.09.2018 — 11:24