Vierailuja ja muistamisia Raamattukodilla

Rakkaat ystävät!

Shalom!


Tervetuloa myös Raamattukodin uusille ystäville, joita saimme syyskuun puhujakiertueen aikana.

Tervehdys Jerusalemista lehtimajanjuhlan viimeisenä päivänä (12.10.), joka on Israelissa myös Jumalan sanan, ‘Tooran saamisen ilon päivä’, Simchat Torah (3. Ms. 23:33–43). Raamattukodin hirsikoti vihittiin vuonna 2010 tehtäväänsä juuri kyseisenä päivänä ja niin se voisi hyvin olla vuosittainen ”Raamattukodin juhlapäivä”! 

Keskiviikkona 11.10. Simchat Torah -päivän aattoiltana turistiryhmät lähtivät pois Jerusalemista ja muutamat ryhmät pysähtyivät Raamattukodin hirsikodilla Jad Hashmonassa, joka on Jerusalem – Tel Aviv -päätien varrella. Iloksemme kodilla vierailivat Maarit Kattilakosken, Timo Närhen & Harri Krögerin sekä kristillisen suurlähetystön Kari O. Niemen johtamat ryhmät, vapaaehtoistemme avustamina. Saimme siunauksen puolin ja toisin.

Sain kertoa ryhmille, että Jumalan sanan tarkka merkitys, sen välittäminen uusille kansoille Raamatun maassa koulutettujen äidinkielisten kääntäjien kautta, on mitä tärkeintä työtä. Kysymys on siis totuuden välittämisestä kansoille, jotka eivät sitä muuten saisi. Raamattukodin työ on jatkunut jo 22 vuotta Herran mahtavan armon varassa. Te ystävät olette osa tätä armoa käytännön tasolla. 

Eräs näitä ‘näkymättömiä’ armon välittäjiä on Raili Helin. Hän on hoitanut vapaaehtoistyöntekijänä Raamattukodin tiliä sen alusta alkaen Lempäälän seurakunnan Israel-kassan puitteissa. Hän on hoitanut Israel-kassan tilejä yhteensä jo 40 vuotta! Raili täyttää nyt 70 vuotta ja oli suuri ilo saada antaa hänelle pieni ‘mitali’ ja kukkapuska Maaritin ryhmän vierailun aikana Raamattukodilla. Kiitos Raili uskollisuudestasi. Olet yksi työn pilareista, niitä vartijoita Jerusalemin muureilla, jotka eivät anna itselleen lepoa, ei päivin eikä öin. (Jesaja 62:6) (kuva: Mirja Ronning ja Raili Helin)

Maarit, Mirja ja Lauri.jpgMaarit Kattilakoski, Suomen työn koordinaattorimme onnistui yllättämään minut, niin kuin jo muutaman kerran aiemminkin. Hän ojensi minulle kauniiden kukkien kera syntymäpäiväonnittelun ystäviltä, jotka olivat uhranneet varoja 75-vuotissyntymäpäiväni (20.8.) juhlakeräykseen. Keräyksen kohde oli yhden raamatunkääntäjän kulut 5 1/2 kk kurssille keväällä 2018. Kääntäjän, jonka lähettävällä raamattuseuralla ei ole mahdollisuuksia maksaa kääntäjän opiskeluun kuuluvia kulut täällä Israelissa (viisumikulut, asuminen, ruokailut, yliopiston opetuskulut, opintomatkat kautta maan yms.). Tähän tarkoitukseen voi edelleen antaa varoja Raamattukodin yhdistyksen kautta käyttämällä viitenumeroa 1009. (kuva: Maarit Kattilakoski ja Lauri Köykkä edustivat suomalaisia ystäviä, jotka onnittelivat Mirja Ronningia 75-vuotispäivän johdosta lahjakeräyksen kautta.)

Maarit oli vaivihkaa kerännyt varoja myös syksyn kiertueen aikana, jolloin tilaisuuksia oli Savonlinnassa, Kouvolassa, Rovaniemellä, Oulussa, Riihimäellä ja Espoossa. Oli ilo tavata ystäviä ja saada uusia työn ystäviä uusissa seurakunnissa kierroksella.

paneeli.jpgVivamon kaksipäiväisessä raamattukonferenssissa kuulijat saivat kuulla tärkeitä Raamatun arvovaltaa tukevia luentoja. Oli ilo kuulla teologeja, jotka julistivat, että Raamattu on Pyhän Hengen inspiroima kirja, joka on tarkoitettu olemaan totuuden valona kaikille ihmisille – raamatunkäännöksien kautta. Teologian tulee perustua Raamatun sanaan, jota lukemalla ‘janoavana ja nälkäisenä syntyy yhteys Jumalaan’. Halvorin ja minun panos oli Raamatun tekstien tarkassa tutkimisessa ja ymmärtämisessä. Lisäksi yleisö sai olla mukana paneelikeskusteluissa, joita Hannu Nyman johti taidollisesti ja rohkaisi kaikkia ajattelemaan asioita. Johtopäätös viimeisessä paneelissa oli se, että raamatunkäännöstyö on maailman tärkeintä työtä. (kuva: Paneelissa Johanna Manner (tulkki), Halvor Ronning, Mirja Ronning, Hannu Sorsamo ja Hannu Nyman.)

Raamatunkäännöstyön konferenssi 13.–17.10.2017: Halvor on tätä kirjoittaessani suuressa (450 osallistujaa) kansainvälisessä raamatunkäännöskonferenssissa Dallasissa Yhdysvalloissa. Lisätietoa konferenssista tästä. Dallasin konferenssissa Raamattukodilla on oma esitys ja esittelypöytä. Siellä on mukana myös monia entisiä oppilaitamme ja muita kontakti-ihmisiä.

Rukousaiheita:

  • Viisumit Yhdistyneitten Raamattuseurojen Raamatun maan kurssin (22.-28.10.) eri maista saapuville johtomiehille. Ja Halvorille jaksamista johtaessa ja opastaessa heitä kautta maan.
  • Etiopialaisten kääntäjien viisumit heti edellisen kurssin osallistujien lähdön jälkeen. Heidän saapumisensa olisi jo 1.11. Näyttää inhimillisesti mahdottomalta. 

Raamattukodin tilaisuuksia Suomessa

Ensimmäistä kertaa Raamattukodin työstä puhuvat muut kuin minä. Virpi Leino ja Kaija Turunen ovat opiskelleet Israelissa, he ovat läheisiä ja arvostamiani hepreaa ja Israelia tuntevia henkilöitä.

Tulevana maanantaina 16.10. Helsingin Ruohonlahden kappelissa Kaija Turunen puhuu aiheesta Jumalan valtakunta ja Jeesuksen kuninkuus ja avaa aihetta heprean kielestä käsin. Maarit Kattilakoski kertoo Raamattukodin työstä ja kuulumisia. Tilaisuudessa on mukana myös aluekappalainen Seppo S. Kosonen.

Loka-joulukuun aikana on myös muita tilaisuuksia, joissa ovat puhujina Kaija tai Virpi sekä Maarit. Virpi esittelee tilaisuuksissa Raamatun helmiä hepreankielisestä alkutekstistä käsin Hämeenlinnassa ja Tampereella. Tilaisuuksien tiedot lopussa.

Mirjan ja Halvorin perhettä.jpgOlemme Halvorin kanssa kiitollisia esirukouksistanne. Kodilla on parhaillaan Kalevi Marinin tuttu työryhmä, joukko ystäviä, jotka ovat vuosittain tulleet huoltamaan Raamattukodin asuntoja. Kiitos taas!
(kuva: Mirja ja Halvor Mevasseretin kodin lehtimajan edessä yhdessä Israelissa asuvan perhekuntansa kanssa. Kuvasta puuttuu lapsenlapsi Eden.)

 

Herron armon varassa,

Mirja

 

Raamattukodin tilaisuuksia:

Ma 16.10. klo 18.00 Helsingin Ruoholahden kappeli, Selkämerenkuja 1 (Kaija & Maarit)

Ti 31.10. klo 18.30 Hämeenlinnan vapaaseurakunta, Sibeliuksenkatu 17 (Virpi & Maarit)

To 9.11. klo 18.00 Pirkanmaan perinteinen helluntaiseurakunta, Ilomäentie 5, Tampere (Virpi & Maarit)

Ti 14.11. klo 19.00 Mäntyharjun helluntaiseurakunta, Pyhävedentie 3 (Maarit)

To 16.11. klo 18.00 Suonenjoen helluntaiseurakunta, Rautalammintie 24 (Maarit)

La 18.11. klo 16.00 Lapinlahden seurakuntatalo, Mykkäläntie 6 (Kaija & Maarit)

Su 19.11. klo 11.00 Iisalmen vapaaseurakunta, Savonkatu 19 (Kaija & Maarit)

Su 19.11. klo 18.00 Siilinjärven helluntaiseurakunta, Viertotie 6 (Kaija & Maarit)

Ma 11.12. klo 18.00 Kangasalan helluntaiseurakunta, Myllystenpohjantie 8 (Maarit)

ruoholahti 16.10.jpg hämeenlinna 31.10.jpg

 

 

Yhteystiedot:

Raamattukodin toimisto ja Mevasseretin koti: +972 2 579 0201, fax +972 2 533 3793
Hirsikoti Jad Hashmonassa: +972 2 533 4399
Mirja Ronning: +972 544 22 1995, Suomessa kiertueiden aikana 044 976 3702
Halvor Ronning: +972 544 22 1994
https://fin.bibletranslators.org/
Facebook: Jerusalem Center for Bible Translators

Suomessa:
Jerusalemin Raamattukodin ystävät ry, Väinö Tannerin tie 9 A 12, 01510 Vantaa
Maarit Kattilakoski, 044 265 4739, raamattukoti@gmail.com

Lahjoitukset Suomessa:
Jerusalemin Raamattukodin ystävät ry:n kautta:
FI26 5790 1220 0850 55
BIC: OKOYFIHH
Viitenumerot:
1009 Raamatunkääntäjien koulutus Israelissa
1012 Uusien äidinkielisten Raamattujen painattaminen
1025 Missä tarve on suurin

Rahankeräyslupa: Poliisihallitus nro RA/2017/744, myönnetty 28.07.2017, Jerusalemin Raamattukodin ystävät ry, voimassa 28.07.2017 – 27.07.2018, koko Suomen alueella Ahvenanmaata lukuun ottamatta. Kerätyt varat käytetään kolmansien maiden raamatunkääntäjien opinnoista aiheutuviin koulutuskustannuksiin, majoitus- ja ylläpitokustannuksiin Raamattukodin asuntolassa sekä opiskelijoiden muihin kuluihin (viisumit, vakuutukset, opintomatkat, tarvittaessa terveydenhoidollisia kuluja Israelissa). Lisäksi varoja käytetään Raamatun käännösten painattamisesta aiheutuviin kuluihin tukemalla kolmansien maiden uusien äidinkielisten Raamattujen painatuskustannuksissa. Toimeenpanija: Jerusalemin Raamattukodin ystävät ry.

Lempäälän Israel-kassan kautta:

IBAN: FI68 5228 0350 0144 65
BIC: OKOYFIHH
Viitenumerot:
4019 Heimokielisten raamatunkääntäjien koulutus Israelissa
5018 Hirsikodin viimeistely ja ylläpito

Rahankeräyslupa: Poliisihallitus no POL-2015-12476, voimassa 1.2.2016 – 31.12.2020, koko Suomen alue, Ahvenanmaata lukuun ottamatta. Home for Bible Translators in Jerusalem, Raamattukoti; Raamatun kääntämis- ja koulutustyöhön keräysluvan voimassaoloaikana / Lempäälän helluntaiseurakuntayhdistys ry, Israel-kassa.

Ruotsissa:

Israels Vänner, Borås
Tilinumero: 5007-8716
Viite: Raamattukoti

Updated: 30.10.2017 — 20:42