Joulutervehdys 2016

 

logo_ystavakirjeeseen_790px_72dpi.jpg
Rakkaat ystävät! 

Lämpimät terveiset Raamattukodilta! ”Jokainen hyvä anti ja jokainen täydellinen lahja tulee ylhäältä, valojen Isältä, jonka luona ei ole muutosta eikä varjoakaan vaihtelusta.” Jaakobin kirje 1:17 (Raamattu kansalle)

Herra on siunannut Raamattukodin työtä runsaasti. Työ on kasvanut ja laajentunut viimeisen parin vuoden aikana – Hänen armonsa varassa. Keväällä 2015 Raamattukodin 20-vuotisjuhlassa Heprealaisella yliopistolla juhlaseminaarin puhujat, raamatunkäännöstyön asiantuntijat, kehottivat laajentamaan työtä. Nuo sanat olivat kuin profetiaa.

Viittomakieliset kääntäjät Daavidin kaupungissa

Viittomakieliset kääntäjät Daavidin kaupungissa

Käännöskonsulttien keskuudessa lisääntyneen Raamatun maan kiinnostuksen myötä lyhytkurssiemme määrä on nyt kasvanut. Vuonna 2016 järjestimme kurssit Nepalin ja Intian konsulteille sekä Keniasta, Intiasta ja Etiopiasta tulleille kuuroille viittomakielisille raamatunkääntäjille. Edistyneille konsulteille järjestimme kuukauden kurssin profeettojen, psalmien ja sananlaskujen hepreankielisten tekstien ymmärtämisessä. Myös espanjankielinen lyhytkurssi toteutui ensimmäistä kertaa. Lyhytkurssit olivat kansallisten kääntäjien lukukauden kestävän kurssin lisäksi.

Raamatun tekstien rikkaudet avautuvat kääntäjille ja Jumalan sanan väkevä sanoma leviää maailmalle pienen Raamattukodin kautta. Kaikki kunnia kuuluu Herralle! Kiitos tuestasi tässä työssä! 

Yhdistyneet Raamattuseurat yhteistyöhön
Raamattukoti ja Yhdistyneet Raamattuseurat (United Bible Societies, UBS) allekirjoittivat yhteistyösopimuksen toukokuussa 2016. Suomen Pipliaseura on yksi UBS:n 146 jäsenestä. Sopimus osoittaa tunnetun järjestön arvostuksen Raamattukodin työtä kohtaan. UBS on tilannut ensi vuodelle jo neljä lyhytkurssia johtajilleen ja konsulteilleen. UBS maksaa kurssimaksut, mutta yhteistyö ei tarkoita erillistä taloudellista tukea työllemme. Työhön tarvitaan Herran armoa ja viisautta. Herralla on kaikki viisaus ja anti.

Halvor, Mirja, Brian, Anna, Nikole ja Adam

Halvor, Mirja, Brian, Anna, Nikole ja Adam.

Raamattukodin henkilökunta
Työtiimiimme on kuulunut lisäksemme lyhytkurssien johtaja Brian Kvasnica, sihteeri Anna M. ja kirjanpitäjä Sheila P. Saimme elokuussa työyhteyteemme Adam ja Nikole van Goorin. Heillä on kutsu raamatunkäännöstyöhön, he osaavat hyvin Raamatun hepreaa sekä nykyhepreaa sekä viittomakieltä. Adam koordinoi pitkää kurssia.

Suomessa Raamattukodin asioita hoitaa ystävämme Maarit Kattilakoski, joka on jo vuosia järjestänyt puhujakiertueemme. Maarit on myös valmis kertomaan tilaisuuksissa Raamattukodin työstä.

Kirja Raamattukodista
Raamattukodin historia on ihmeellinen. Jerusalemista maailman ääriin – Raamattukodin ihme -kirjan alussa kerrotaan, kuinka idea kodista syntyi kahden ugandalaisen raamatunkääntäjän vaikeuksista vieraassa opiskeluympäristössä Jerusalemissa 1990-luvun alussa. Herra otti ohjakset käsiinsä ja johdatti meitä käytännöllisellä tavalla vaihe vaiheelta. Hän johdatti meidät Heprealaisen yliopiston yhteyteen, antoi vuokra-asunnon kääntäjien kodiksi sekä vapaaehtoisia hoitamaan kotia. Jumalan valtasuuruus, johdatus ja siunaus kaikissa vaiheissa tulevat selvästi esille kirjassa.

Heprealaisen yliopiston alaisessa opinto-ohjelmassa on koulutettu jo 140 Vanhan testamentin kääntäjää, joista suurin osa on heimokielisiä kääntäjiä. Kirjassa kerrotaan myös kääntäjien taustoista, elämästä ja työstä. Heitä on ollut 35 maasta. On suuri etuoikeus välittää maailman tärkeintä sanomaa kansoille, joilla ei sitä vielä ole.

Uusi yhdistys Raamattukodin tueksi
Raamattukodin työn tunnetuksi tekemisestä laajemmin Suomessa on keskusteltu pitkään. Sitä varten on nähty tarpeelliseksi perustaa suomalainen yhdistys Jerusalemin Raamattukodin ystävät ry. Yhdistykselle avataan pankkitili ja anotaan valtakunnallinen keräyslupa. Työtä on mahdollista tukea myöhemmin myös yhdistyksen kautta. Lempäälän Israel-kassan tili säilyy entiseen tapaan. Tästä lisää myöhemmin Raamattukodin Internet-sivulla ja ystäväkirjeissä.

Lähetämme aika ajoin työn kuulumisia sähköpostitse. Jos haluat saada uutisia sähköpostiisi, ilmoitathan meille osoitteesi.

Jumalan varjelus
img_3658.jpgMarraskuussa Israelissa raivosivat vakavat metsäpalot. Palo uhkasi myös Jad Hashmonaa, missä sijaitsee Raamattukodin hirsikoti. Voimakkaan tuulen kiihdyttämä palo lähestyi lännestä. Lähetimme tuolloin rukouspyynnön ystäville ympäri maailmaa. Jad Hashmonassa ja Raamattukodilla oltiin valmiina evakuointiin. Israelin metsien ja luonnon hoitoon perehtyneiden Keren Kajemet leIsrael -järjestön miesten ja Jad Hashmonan vapaaehtoisjoukon avulla tuli saatiin pysähtymään noin 300 metrin päähän alueen rajalta. Herra kuuli rukoukset ja varjeli! Kahdessa lähikylässä paloi yhteensä yhdeksän taloa.

Kiitos kuluneen vuoden yhteistyöstä. Olette tukijoukkoamme, jota ilman työ ei voisi jatkua ja laajentua.

Siunattua Vapahtajamme syntymäjuhlaa sinulle ja läheisillesi.
 

Herran armon varassa! 
  
Mirja ja Halvor 

  

Jos haluat tilata vielä jouluksi tai joulun välipäiväksi itsellesi kirjan, ykköspostin kirjeenä toimituksen pitäisi vielä ehtiä perille ennen joulua. Tässä tapauksessa lähetä tilauksesi keskiviikkoon 21.12. klo 12 mennessä osoitteella, mkattilakoski@gmail.com tai 044 265 4739.

kirja.jpg Jerusalemista maailman ääriin – Raamattukodin ihmeellinen tarina.
 Tarjoushinta 30 € (ovh. 36 €)
profeetta jesaja puhuu.jpg Profeetta Jesaja puhuu – Jesajan kirja käännetty hepreasta suomeksi tutkimuksen valossa. Tarjoushinta 30 € (ovh. 35 €)

Tilauksiin lisätään postituskulut. Tilauksellasi tuet Raamattukodin työtä.

 

PS. Tämä joulutervehdys on lähetetty myös postitse niille, jotka ovat toivoneet postitse lähetettäviä ystäväkirjeitä.

—————————————————–

 

Yhteystiedot:

Raamattukodin toimisto ja Mevasseretin koti:

+972 2 579 0201, fax +972 2 533 3793

Hirsikoti Jad Hashmonassa: +972 2 533 4399

Mirja Ronning: +972 544 22 1995, Suomessa 044 976 3702

Halvor Ronning: +972 544 22 1994

Suomessa: Maarit Kattilakoski, mkattilakoski@gmail.com, 044 265 4739

https://fin.bibletranslators.org/

Facebook: Home for Bible Translators

Lahjoitukset Suomessa:

IBAN: FI68 5228 0350 0144 65

BIC: OKO YFIHH

Viite: 4019 Heimokielisten raamatunkääntäjien koulutus Israelissa

Viite: 5018 Hirsikodin viimeistely ja ylläpito

(Rahankeräyslupa: Poliisihallitus no POL-2015-12476, voimassa 1.2.2016 – 31.12.2020, koko Suomen alue, Ahvenanmaata lukuun ottamatta. Home for Bible Translators in Jerusalem, Raamattukoti; Raamatun kääntämis- ja koulutustyöhön keräysluvan voimassaoloaikana / Lempäälän helluntaiseurakuntayhdistys ry, Israel-kassa.)

Ruotsissa:

Israels Vänner, Borås

Tilinumero: 5007-8716

Viite: Raamattukoti


Jos et enää halua ottaa vastaan Ystäväkirjettä, niin klikkaa tästä!

Updated: 20.12.2016 — 18:53