Raamattukodin kuulumisia helmikuussa 2023

Raamattukodin ystäväkirjeen 3/2023 sisältö:

  • Mirja ja Halvor Ronningin tervehdys
  • Kiitos Ronit Maozin kiertueesta
  • Ronit Maoz radio-ohjelmassamme 17.2 ja 18.2.    Kuva: “Katsokaa kedon kukkia, kuinka ne kasvavat…” Matteus 6:28

Rakkaat ystävät

Ensimmäinen “kevään peipponen” oli Moskovan Raamatunkäännösinstituutin (IBT) lähettämä Venäjän vähemmistökansojen parissa toimivien kymmenen konsultin ryhmä. He perehtyivät Raamatun maahan 11.–23. tammikuuta uskovan venäjänkielisen oppaan johdolla. Kurssi oli erittäin antoisa ja siunattu. Raamatun maa ja suomalaiset vapaaehtoiset jättivät syvän vaikutuksen heihin. Ei kotia ilman Herralle antautuneita palvelijoita.

Tuon viikon aikana istutimme VAPAAEHTOISTEN PUUN Raamattukodin viereen. Puu on ”Lännenmansikka puu” Israelin luonnosta. Se kukkii sekä antaa marjoja. Sen istuttivat venäjänkielisen ryhmän vapaaehtoiset, mutta se edustaa kaikkia, jotka ovat avustaneet kodilla! Puu ja kyltti sen juurella kertovat hirsikodin vapaaehtoisista vielä kaukana tulevaisuudessakin.

Kevään kurssi
Vuoden jännittävimpiä hetkiä Raamattukodilla on saada nähdä ensimmäistä kertaa kevään lukukauden opiskelijoiden kasvot zoomissa. Tässä he ovat läsnä itse kukin ruudussaan, mutta todellisuus on ihan toinen. Kun opiskelu alkaa, Israelissa kello on 10, mutta Rhoneilillä Filippiineillä klo 16, Intiassa klo 13.30 ja Afrikassa klo 11, mutta Haitissa asuvalle Danielille on klo 3 aamuyöstä. Hänelle neljän tunnin päivittäiset opinnot päättyvät klo 7!

Pääaineet helmikuussa ovat Raamatun alkuteksti ja sen historia sekä Raamatun heprean puhumaan oppiminen. Muut keskeiset aineet tulevat jatkossa, mm. huhtikuun Raamatun maan kurssi Israelissa. Into ja motivaatio ovat korkealla. Ovathan kaikki 11 opiskelijaa käännöstyön konsultteja tai siksi valmistuvia. Heillä on vastuu määrätyn kansan käännöksen luotettavuudesta. On ilo saada viestejä opiskelijoilta, kuinka paljon he ovat jo oppineet parissa viikossa!

Suuri rukousaihe
Opintojen jatkuessa zoomilla Raamattukodin toimistossa tapahtuu tärkeitä asioita. Siellä palvelee uusi kodin sihteeri messiaaninen israelilainen Or (nimi merkitsee valo). Opiskelijat ovat täyttäneet viisumianomuksen Israelin sisäministeriölle ja monet ovat ostaneet jo liput Israeliin maaliskuun 30.–31. päiville. Meillä on vielä edessä ”viisumitaistelut” opiskelijoille eli käynti Jerusalemin sisäministeriön toimistossa anomuksien kanssa. Myönnetyt viisumit lähetetään opiskelijoiden Israelin lähetystöihin. Nyt on tärkeää rukoilla viisumien saamisen puolesta. Yritämme viedä anomukset toimistoon ensi viikon lopulla, jos Herra suo. Laittakaa rukouskalenteriin. Taistelu on Herran, me olemme hänen edustajiaan maan päällä!

On myös tärkeää rukoilla nyt Israelin puolesta. Maan korkeimman oikeuden riippumattomuus on vaarassa. ”Rukoilkaa rauhaa Jerusalemille! Ne, jotka sinua rakastavat, saavat levon ja rauhan!” Ps. 122:6.

Kiitos teille kaikille Raamattukodin ystäville, teille, jotka olette palvelleet täällä käsin ja jaloin ja teille, jotka olette rukousvartiossa työmme puolesta.

Herran armon varassa,
Mirja ja Halvor Ronning

*****

Shalom

Suuret kiitokset kaikille Ronit Maozin 12.2. päättyneen kiertueen yhteistyökumppaneille, seurakunnille, pastoreille, majoittajille ja kaikille, jotka tavalla tai toisella autoitte järjestelyissä. Suuri kiitos myös esirukoilijoille. Saimme Ronit Maozin ja Johanna Mannerin kanssa kokea varjelusta ja siunausta matkalla. Ronit on palannut Israeliin. Hän kertoi nauttineensa kiertueesta, tilaisuuksista ja kohtaamisista ihmisten kanssa. Rakkautenne teki häneen jälleen suuren vaikutuksen. Uskon, että jokainen teistä tilaisuuksissa mukana olleista saitte siunausta Ronitin opetuksesta. Hänen puheensa Aabrahamin jäljillä sekä Luonto ja Jeesuksen vertaukset tulevat myöhemmin nähtäväksi Raamattukodin ystävät -Youtube-kanavalta.

Iloitsemme myös teistä uusista kiertueen tilaisuuksissa uutiskirjeen tilaajiin liittyneistä. Lämpimästi tervetuloa mukaan seuraamaan kuulumisia Raamattukodilta ja raamatunkäännöstyöstä.

Siunaavin ja kiitollisin terveisin,

Maarit Kattilakoski

PS. Suomenkielinen Raamattukodin ystävät -sivu löytyy myös Facebookista.

*****

Raamattukodin ystävät -ohjelma Radio Patmoksessa

Tämän viikon ohjelmassamme perjantaina 17.2. klo 16.30 ja lauantaina 18.2. klo 12 uutisten jälkeen vieraana on Ronit Maoz. Keskustelemme hänen kanssaan vedestä Raamatussa ja nyt. Tulkkina Johanna Manner ja toimittajana Maarit Kattilakoski.

Radio Patmoksen taajuudet löytyvät tästä linkistä. Ohjelmat voi kuunnella myös netistä radio.patmos.fi. Jo lähetetyt ohjelmat löytyvät Radio Patmoksen arkistosta ja Raamattukodin nettisivulta.

*****

Kevätkauden tilaisuuksia

Maarit Kattilakoski
ke 22.2. klo 11.00 Akaan seurakuntasali, Sontulantie 1, Akaa, Yhdessäpäivä (tilaisuus alkaa lounaalla, joka on maksuton)

John Remes
su 19.3. klo 11.00 Keiteleen helluntaiseurakunta, Paljepolku 2
ti 21.3. klo 18 Pielaveden helluntaiseurakunta, Puustellintie 32
ke 22.3. klo 18 Kuopion vapaaseurakunta, Kemilänrinne 3
to 23.3. klo 18 Kiuruveden helluntaiseurakunta, Nivankatu 12

Maarit Kattilakoski
to 20.4. klo 11.00 Kylmäkosken seurakuntatalo, Lehtitie 3, Akaa, Yhdessäpäivä (tilaisuus alkaa lounaalla, joka on maksuton)
ke 26.4. klo 11.00 Viialan seurakuntasali, Nordintie 3a, Akaa, Yhdessäpäivä (tilaisuus alkaa lounaalla, joka on maksuton)

*****

Tue Raamattukodin työtä

Raamattukoti toimii yksityisten lahjoitusten ja vapaaehtoistyön varassa. Ne mahdollistavat Raamattukodin toiminnan ja ovat Jumalan suurta siunausta ja armoa. 

Klikkaa tarkemmat tiedot tästä.

Updated: 16.02.2023 — 21:17