Raamattukodin vuoden 2019 toiminta alkanut

Rakkaat ystävät

Terveisiä Raamattukodilta! Runsaiden sateiden jälkeen luonto kukoistaa kaikkialla ja vedet virtaavat vesiuomissa. Suuri kiitosaihe!

Kuva: Maritta Määttänen

Olemme juuri kirjoittaneet Raamattukodin uutiskirjeen, joka lähetetään postitse. Tuossa kirjeessä kerromme Raamattukodin kuulumisia viime vuodelta sekä uutisia alkaneen vuoden työstä. Lähetämme kirjeen myös sähköpostitse, eli osalle teistä kirje tulee kaksi kertaa.

Raamattukodilla on juuri päättymässä kahden viikon Raamatun maan -kurssi. Kurssilla on kymmenen konsulttia viidestä eri maasta. Mikä mielenkiintoista, konsulttipariskunta Kiinasta ja kaksi konsulttia Intiasta. Heillä kullakin on vastuullaan monia käännösprojekteja. Kansalliset konsultit ovat vielä harvinaisia. Yhdeksän näistä kymmenestä on ensimmäistä kertaa Raamatun maassa.

Kaikki osallistujat asuvat tällä kertaa hirsikodilla. Halvor sekä Brian Kvasnica opastavat heitä opintomatkoilla kautta maan. (Alla olevassa kuvassa Halvor opastaa Öljymäellä.)

Kevätlukukauden kurssi 

Koko syksyn ajan käyty intensiivinen monivaiheinen kirjeenvaihto Länsi-Afrikasta tulevien pitkän kurssin oppilaiden kanssa on nyt päättymässä. Ongelmia on ollut erikoisen paljon, kuten aina ranskaa puhuvien kääntäjien kanssa. Kurssille valittuja on yhdeksän.

Joulukuun ystäväkirjeessä (13.12.2018) kerroimme, kuinka ihmeellisesti Jumalan johdatuksesta saimme melkein kaikki viisumit ensimmäistä kertaa koskaan pitkän kurssin kääntäjille heti samana päivänä, kun hakemukset jätettiin sisään. Malista kotoisin oleva raamatunkääntäjä ei ole vieläkään saanut viisumia, vaikka hän läpäisi turvatarkastuksen. Hänen asiansa on nyt viisumikomiteassa, toivoa siis vielä on.

Eräs toinenkin kääntäjä tarvitsee vielä esirukousta. Tämä kurssille valittu kääntäjä sai jo viisumin, mutta hänen johtajansa on ilmoittanut, ettei päästä kääntäjää lähtemään käännösprojektistaan Israeliin. Johtajan tuntema hyvin tunnettu konsultti lähetti pyynnön antaa kääntäjän tulla oppimaan paljon uutta, joka varmistaisi käännöksensä tarkkuuden. Me puolestaan lupasimme tälle kääntäjälle täyden stipendin kurssille. Niin kuin huomaatte, rukoustaistelua loppuun asti.

On suuri ilo saada vastaanottaa pitkän kurssin kääntäjät ensi viikolla, 20. ja 21. tammikuuta. On aina liikuttavaa ja ihmeellistä ottaa vastaan kääntäjiä, joiden kansat ovat vielä ilman Raamattua. He ovat antaneet elämänsä välittääkseen Jumalan sanan ensi kertaa omalle kansalleen. Antakoon Herra meille viisautta johtaa heidän opintojaan niin, että saisivat kaiken tarpeellisen tällä noin viisi kuukautta (24.1.-27.6.2019) kestävällä kurssilla Raamatun maassa.

Suomen matka

Olemme Halvorin kanssa tulossa Suomeen 24.1. osallistuaksemme raamatunkäännöskonferenssiin, Kaikki kansat, kaikki kielet -Missioforumiin Ryttylässä 25.–27.1.2019. Missioforumin ohjelma löytyy tästä linkistä

Puhumme Raamattukodin työstä kansainvälisen seurakunnan englanninkielisessä tilaisuudessa Tikkurilassa, Vantaalla, 27.1. Ja olemme mukana Nokian helluntaiseurakunnan Israel-tilaisuudessa 30.1. On aina ilo tavata teitä Raamattukodin ystävät. Tilaisuuksien tiedot löytyvät alta.

Tilaisuuksien jälkeen palaamme pikimmiten takaisin Israeliin voidaksemme hoitaa Raamattukodin uutta perhekuntaa. Opiskelijoiden lisäksi siihen kuuluu myös uhrautuvainen vapaaehtoisjoukko, Nancy-kokki apunaan Maritta MäättänenMarkku KiuruBeni sekä Mevasseretin asunnossa Marjukka Antila.

Jad Hashmona

Mainitkaamme, että Kalevi Marin on tuonut Jad Hashmonaan meilläkin palvelleita vapaaehtoisia auttamaan Jadin hotellin remontissa. Hotelli on osa tämän suomalaisten perustaman kylän toimeentuloa. Jad Hashmona on Jeesukseen uskovien juutalaisten kylä Juudean vuorilla, jossa myös Raamattukoti sijaitsee. Jad Hashmonan englanninkieliset nettisivut löytyvät tästä.

Nämä kaikki vapaaehtoiset ovat niitä, joista Jeesus sanoi: ”Te olette maailman valo… Niin loistakoon teidänkin valonne ihmisten edessä, että he näkisivät hyvät tekonne ja ylistäisivät Isäänne, joka on taivaissa.” (Matt. 5:14, 16)

Kiitos ystävät rukoustuesta ja muusta tuesta! 

Herran armon varassa, 

Mirja 

Mirja ja Halvor Ronning Suomessa tammikuussa

su 27.1. klo 16.00 Vantaa, Vantaa International Christian Fellowship, VICF, c/o Minttukirkko, Minttutie 20 (vastapäätä TIkkurilan jäähallia). 
Tilaisuus on englanninkielinen.
ke 30.1. klo 18.00 Nokia, Helluntaiseurakunta, Välimäenkatu 8

Tervetuloa Raamattukodin tilaisuuksiin

Kaija Turunen ja Virpi Leino puhuvat mielenkiintoisista aiheista hepreankielisestä alkutekstistä käsin. Maarit Kattilakoski kertoo äidinkielisen Raamatun merkityksestä kansoille ja Raamattukodin työstä. (Klikkaa mainokset esiin tammikuun tilaisuuksien kohdalta.) 

Tammikuun tilaisuudet
la 19.1. klo 18.00 Virrat
, Marita ja Torsti Pääkkösellä, Heinämäentie 640, Killinkoski – Kaija & Maarit
su 20.1. klo 15.00 Ikaalinen, Seurakuntakeskus, Vanha Tampereentie 6 – Kaija & Maarit
ma 21.1. klo 18.00 Parkano, Vapaaseurakunta, Satakunnankatu 32 – Kaija & Maarit
ti 22.1. klo 19.00 Kankaanpää, Helluntaiseurakunta, Onnelantie 4 – Kaija & Maarit

HUOM. 
Jerusalemin Raamattukodin ystävät ry:n puheenjohtaja John Remes puhuu Oulussa 23.1. Mirja ja Halvor Ronningin ollessa estyneitä osallistumasta tilaisuuteen. 
ke 23.1. klo 19.00 Oulu, Helluntaiseurakunta, Uusikatu 78 

Helmikuun tilaisuudet
la 9.2. klo 13 & 14.30, Äänekoski, Kahvila Dalet, Sammonkatu 2 – Kaija & Maarit
su 10.2. klo 11.00 Vehniä, Baptistiseurakunta, Vehniän kylätie 248 – Kaija & Maarit
su 10.2. klo 16.00 Jyväskylän Missio Church, Rajakatu 20 – Kaija & Maarit
ti 12.2. klo 19.00 Keuruu, Helluntaiseurakunta, Einari Vuorelantie 2 – Kaija & Maarit
ti 19.2. klo 18.00, Hanko, Vapaakirkko, Koulukatu 2 – Virpi & Maarit
su 24.2. klo 12.00 Karstula, Helluntaiseurakunta, Soinintie 116a – Kaija & Maarit

Katso kaikki kevään 2019 sovitut tilaisuudet täältä.

Tue Raamattukodin työtä

Raamattukoti toimii yksityisten lahjoitusten ja vapaaehtoistyön varassa. Ne mahdollistavat Raamattukodin toiminnan ja ovat Jumalan suurta siunausta ja armoa.
Klikkaa tästä tarkemmat tiedot

Updated: 17.01.2019 — 23:58